"Majdnemvegán" házi joghurt
sponsored links
Isteni lett, isteni lett, isteni lett!!!!!!!!!!!
Édesen is, sósan is, müzlivel, salátával, kenyérben - mindenhogy!
Egyszerûen nem gondoltam volna, hogy egy szójajoghurt - ami esetleg rizstejbõl van :D - ennyire finom!
Sokszor nagyon bosszant, hogy egy kisvárosban mennyi mindent NEM lehet kapni. Pl. szójajoghurtot sem. Pesten is csak Yoya márkájút tudtam venni, de nem ízlett. Aztán kapizsgálni kezdtem, hogy a különbözõ márkák között ízbeli különbség is lehet. És így is van.
Már régebben kiszúrtam Katanyaka házi szójajoghurt receptjét, és hál istennek szójatejbõl több márkát is árulnak; még nálunk is!:)
Ráadásul rizstejbõl is csináltam egy próbaadagot ééééééééééééés figyelem, aki még nem kóstolta nagyon-nagyon finom a rizstej-joghurt is. Kellõen savanykás lett, de teljesen folyékonynak, tejszerûnek tûnt, amikor kivettem a sütõbõl, aztán a hûtõben szépen visszakocsonyásodott - a kukoricakeményítõ és az agar-agar szépen tette a dolgát.
1 l szójatej/rizstej ( szójából Alpro! )
2 ek. kukoricakeményítõ ...